Met heel veel trots presenteren wij de goede doelen waar we ons, samen met studerend Nijmegen, tijdens de RAGweek voor in gaan zetten:

Nationaal goed doel: Villa Pardoes

Villa Pardoes is opgericht in oktober 2000 enbiedt doodzieke kinderen de mogelijkheid een week uit hun normale leven te ontsnappen en de kinderen samen met hun families een onvergetelijke week in Villa Pardoes te geven. Kinderen kunnen weer even kinderen zijn, ouders kunnen tot rust komen en eventueel met lotgenoten ervaringen delen. In Villa Pardoes worden avonturen samen beleefd. Met familie en vrienden. Villa Pardoes is voor een weekje het warme nest waar je thuiskomt na een dag vol leuke activiteiten.

Voor meer informatie over Villa Pardoes verwijzen we je graag door naar www.villapardoes.nl

Internationaal goed doel: Plastic Soup Foundation

De Plastic Soup Foundation is opgericht in februari 2011, met als doel de lekkage van plastic te stoppen. Per minuut gaat er namelijk één vrachtwagen plastic de zee in, als we onze gewoontes niet aanpakken zijn dat snel vier vrachtwagens per minuut. Deze organisatie werkt volgens een vaste aanpak volgens de volgende speerpunten: Be aware (toename bewustzijn over problematisch plasticgebruik), Get Educated (ontwikkeling onderwijsprogramma’s en toename informatieverspreiding), Find Solutions (mogelijkheden vinden om de plastic-soep zoveel mogelijk te laten verdwijnen). Denk bij de verschillende maatregelen, die de Plastic Soup Foundation hanteert, aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

Voor meer informatie: www.plasticsoupfoundation.org