Steun de RAGweek via Sponsorkliks.com

Online shoppen of pizza bestellen en tegelijkertijd geld verdienen voor de RAGweek? Ja, het kan echt!

De RAGweek is nu aangesloten bij Sponsorkliks! Van alle online aankopen die je via www.sponsorkliks.com doet, gaat een percentage van het aankoopbedrag direct naar RAGweek Nijmegen. Een steentje bijdragen aan onze goede doelen was nog nooit zo gemakkelijk en het kost je helemaal niks!

Hoe werkt het?

Ga voor al je online aankopen naar www.sponsorkliks.com, kies Stichting RAGweek Nijmegen als sponsordoel en ga vervolgens naar de webwinkel van jouw keuze om je bestelling te doen. Alle grote webwinkels zoals Bol.com, Zalando, Coolblue, Booking.com en Expedia zijn aangesloten bij Sponsorkliks. Ook Thuisbezorgd, Domino’s Pizza, Couverts etcetera werken allemaal mee!

Moet je nog een heleboel sinterklaas- of kerstinkopen doen of heb je gewoon honger, maar ben je te lui om van de bank af te komen? Bestel via Sponsorkliks en steun de goede doelen van Stichting RAGweek Nijmegen!

Geslaagde winterborrel

De kop is eraf!
De Winterborrel op 21 november was een groot succes en hiermee zijn de eerste echte opbrengsten van de RAGweek binnen! Niet alleen werd er heerlijke glühwein gedronken voor het goede doel, ook Steven Huls en Tom Plaum waren zo dapper een scheerbeurt te ondergaan nadat alle aanwezigen samen een totaalbedrag van meer dan €250,- hadden geboden.

Iedereen bedankt voor jullie komst en Steven en Tom, jullie zijn helden!

tom-en-steven-voor scheermoment-steven scheermoment-tomtom-en-steven-na

Sanne Biesmans op bezoek bij Kalinga

Sanne Biesmans, voorzitter van de RAGweek 2014-2015 is langs geweest bij Kalinga, het internationale goede doel dat in dat jaar gesteund werd. Hier lezen jullie haar ervaringen:

sanne-biesmans

Vorige week heb ik de Papaya School in Manila een paar dagen bezocht. Deze basisschool wordt gefinancierd door Kalinga, het internationale goede doel van mijn jaar, RAGweek 2015. Tijdens dit bezoek heb ik met eigen ogen kunnen zien waar het geld van alle gulle RAGweek supporters naartoe is gegaan. Dit was een heel bijzondere ervaring.

Zoals sommigen nog wel zullen weten, is de Papaya school een basisschool voor de kinderen van de Payatas vuilnisbelt. Deze kinderen wonen en werken tussen het vuilnis en Kalinga biedt ze door middel van onderwijs een uitweg. Tijdens mijn verblijf hebben we ook een aantal gezinnen bezocht. Hun leefomstandigheden zijn echt bizar, zoiets kunnen we ons in Nederland niet voorstellen. De allerarmste gezinnen hebben slechts vier platen met een dak te midden van al het vuilnis, en noemen dit hun thuis. Dat zij op deze manier regelmatig ziek worden en vaak jong overlijden, behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg.

Het contrast met de vrolijke Papaya school kan bijna niet groter. Ik werd enorm hartelijk ontvangen door het personeel en de kinderen. Op de school kunnen de kinderen spelen en leren en krijgen zij een gezonde lunch. De kinderen zijn er, ondanks alle ellende van thuis, vrolijk en enthousiast. Eén keer per jaar hebben de kinderen “School Camping”, dan blijven de kinderen een nachtje op school slapen. Toevallig genoeg was dat tijdens mijn verblijf. Er waren allerlei spelletjes, een kampvuur en een afsluitende awarding voor oa de beste camper. Na afloop van dit nachtje op school werden de kinderen weer naar huis gebracht met de Kalinga Jeepney, die deels door de RAGweek gesponsord is.

Het was ontzettend fijn om te zien dat al het geld van studerend Nijmegen zo goed terecht is gekomen. Iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen: Bedankt!

Goede doelen RAGweek 2017 bekend!

Vol trots kunnen wij mededelen dat de goede doelen voor de RAGweek 2017 bekend zijn! Ook dit jaar zal de RAGweek weer in het teken staan van een nationaal en een internationaal goed doel. De goede doelen waarvoor wij ons dit jaar zullen inzetten zijn Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform en Estrela da Favela. Wij kijken ontzettend uit naar de RAGweek die zal plaatsvinden van 8-15 maart 2017!

Meer informatie over de goede doelen vind je op de ‘goede doelen’ pagina van deze website.

Datum RAGweek 2017 bekend!

Save the date! De RAGweek 2017 zal plaatsvinden van 8 tot en met 15 maart.

Save the date! The RAGweek 2017 will take place between 8 to 15 March.

coverfotodata

Het tiende bestuur is officieel aangesteld!

Vanavond maakt het negende bestuur der Stichting RAGweek Nijmegen officieel plaats voor het tiende bestuur. Wij als negende bestuur willen het tiende bestuur heel veel succes en plezier wensen en wij hebben het volste vertrouwen dat de komende RAGweek een groot succes zal worden. Liefs van het 9e XRAG 9 en 10

Opbrengst RAGweek 2016 overgemaakt naar goede doelen!

Vandaag heeft penningmeester Cas van Appeven de totale opbrengst van de RAGweek 2016, € 24.876,04, gerdeeld door twee en overgemaakt naar Stichting Kinderdroomwens en Friends for Life Foundation!

Dankzij de hulp van studenten, inwoners en partners in heel Nijmegen kunnen de bovenstaande goede doelen veel werk verzetten! Vorige week heeft het bestuur geskyped met vijf studenten uit Kenia die hun uiteenlopende studies kunnen voortzetten met de opbrengsten van de RAGweek. Kinderdrooms heeft in mei een Kanjervliegdag en in juni de Algemene Kanjerdag kunnen financieren dankzij de opbrengst van de RAGweek. Kijk voor meer informatie over de bestemming van het geld bij goede doelen.

Schermafbeelding 2016-07-08 om 01.45.41

RAGweek zoekt nieuw bestuur voor 2016-2017

Interesse in een bestuursjaar waarbij je een geweldige week kunt organiseren voor een nationaal en internationaal goed doel vol met activiteiten en acties gerealiseerd door diverse verenigingen en partners in Nijmegen? Wellicht is een bestuursjaar bij de RAGweek dan iets voor jou! Maandag 21 maart vanaf 12.30 uur krijg je onder het genot van een lekkere lunch meer informatie over een bestuursjaar bij de RAGweek (locatie: Heyendaalseweg 141).

Voor meer informatie over de vacatures kun je een kijkje nemen op: http://www.ragweeknijmegen.nl/bestuur/solliciteren-voor-bestuur/. Indien je interesse hebt en graag wilt solliciteren, kun je je sollicitatiebrief en cv sturen naar ragweek.nijmegen@gmail.com (deadline: 20 april) 

Nieuw Bestuur

Logo - Ragweek Nijmegen

Language

Komende Events

  1. Drunk Santa

    december 9 @ 20:00 - december 10 @ 01:00

Like Ons op Facebook!