Nationaal Doel

Stichting 113 Zelfmoordpreventie 

De laatste tijd is er veel te doen over mensen met depressies en sombere gedachten. Iedereen kent wel iemand die kampt met problemen en we zien het allemaal in het nieuws. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. De missie van deze stichting is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

Ook veel studenten komen in aanraking met deze gedachten. Daarom willen wij de opbrengst die wij dit jaar zullen ophalen voor Stichting 113 gebruiken voor de opzet van een service, speciaal gericht op zelfmoordpreventie en hulp voor studenten.

Meer informatie over Stichting 113 is terug te vinden op www.113.nl en in onderstaande presentatie en promotiefilms van Stichting 113.

Stichting 113 – RAGweek presentatie Brainstormlunch

 

 

Het broertje van Merel Barends maakte onverwacht een eind aan zijn leven toen hij in groep 8 zat. Twintig jaar later gaat ze op zoek naar hoe ze hem had kunnen helpen. Merel stelt zichzelf de vraag: Wat bezielt iemand om zichzelf van het leven te beroven? Merel maakte van de strip – die eerder gepubliceerd werd op online platform Mindshakes (dochter van NRC Media) – deze aangrijpende animatie.

 

 

 

Jaarlijks hebben een half miljoen Nederlanders gedachten over zelfmoord. En komen daar bijna allemaal weer uit. Met de steun van de mensen om hen heen. Of van een hulpverlener. De weg uit de tunnel begint vaak met het maken van contact en het stellen van een vraag. Denk je aan zelfmoord? Of met het uitspreken van een simpele zin. Het gaat niet goed met me. Ik denk aan zelfmoord. Wil je naar me luisteren?