Goede doelen 2020

Dit jaar vindt de RAGweek plaats van 4 tot en met 11 maart! Wij steunen dit jaar stichting Free a Girl en de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

Wij zijn officieel bestuur!

Op 2 september zijn wij gewisseld! Na een lange tocht door de stad kwam het kandidaatsbestuur aan op de eindlocatie waar het 12e zat te wachten om de wissel te voltooien. Wij als 13e bestuur der Stichting RAGweek Nijmegen hebben er onwijs veel zin in en bedanken het 12e bestuur voor deze leuke dag!

Oud-Secretaris Dominique Vlug op bezoek bij ACNS Projecthulp

Dominique Vlug (Secretaris 2017-2018) heeft tijdens haar reis naar Sri Lanka in februari de kans gehad om langs te gaan bij het project Vanni van ACNS Projecthulp, het internationale goede doel waar Stichting RAGweek zich in 2018 voor heeft ingezet. Dominique deelt graag haar ervaring!:

Steeds meer Nederlanders zijn sceptisch over het doneren van geld aan goede doelen. Wat gebeurt er met mijn geld? Wordt het wel nuttig besteed? Maak ik de wereld hier nu echt beter mee? Ook ik vroeg me dit af en toe af toen ik vorig jaar aan de slag ging als secretaris voor Stichting RAGweek Nijmegen.

In 2018, tijdens de 11e editie van de RAGweek, zamelden we samen met alle Nijmeegse studenten maar liefst €26.555,50 voor twee goede doelen: 113 Zelfmoordpreventie en Stichting ACNS Projecthulp. Beide organisaties ontvingen van de Stichting RAGweek dus ruim 13.000 euro. Stichting 113 Zelfmoordpreventie zette dit geld in om een service op te zetten speciaal voor studenten met psychische problemen. De tweede organisatie die geld ontving, Stichting ACNS Projecthulp, liet ons weten het geld te gaan gebruiken ten behoeve van studenten van het studiefonds Vanni, in Sri Lanka. Afgelopen Februari heb ik een reis gemaakt naar Sri Lanka en Australië, dit was een mooie gelegenheid om eens langs te gaan bij het project Vanni, zo kon ik met eigen ogen zien wat er met de donatie van de RAGweek gerealiseerd kon worden.

Lees meer…

Kandidaatsbestuur bekend!

Met heel veel trots presenteren wij het kandidaatsbestuur van Stichting RAGweek 2019-2020:

Voorzitter: Irma Lemmen
Secretaris: Riley Kapelle
Penningmeester: Noortje te Molder
Bestuurslid Sponsoring: Marieke Elderman
Bestuurslid Activiteiten: Walthièro Van der Kamp

Vanaf 2 september zullen ze aan de slag gaan om ook volgend jaar voor een fantastische RAGweek te zorgen. We wensen hun ontzettend veel plezier en succes hierbij!

Loterij hertrekking

Voor de overgebleven prijzen hebben wij een hertrekking gedaan! De prijzen kunnen in de pauzes van 7 en 9 mei opgehaald worden op ons kantoor.

Opbrengst RAGweek 2019

Het geld is geteld! Met veel trots kunnen we hierbij bekendmaken dat we dit jaar €29.015,38 hebben opgehaald voor Villa Pardoes en de Plastic Soup Foundation. We willen iedereen die ons gesteund heeft in welke vorm dan ook dan ook ontzettend bedanken!

RAGweek woensdag

De allerlaatste dag van de RAGweek… wat hebben we er intens van genoten! Het slaaptekort stapelde op maar samen hebben we nog een groot feest van de laatste dag gemaakt. ’s Middags kon je met SWERE ‘The Fault in our stars’ kijken tijdens hun filmmiddag, Patrick en Sanne hebben een wafel gegeten bij Synergy en Ikara en Laura een soepje bij de Vrijdagmiddagsoep van Desda. Voor de laatste keer hebben we hard gewerkt bij de RAGbar samen met onze vrijwilligers om iedereen op het terras kennis te laten maken met onze speciaalbiertjes. ’s Avonds kon het feest pas echt beginnen: het was tijd voor de RAGchelous cantus in het Goffertstadion! Dit was een groot succes, er werden aan de lopende band verhalen verteld en liederen aangevraagd en natuurlijk de nodige biertjes gedronken. Na de cantus hebben we verder gefeest in Villa van Schaeck tijdens ons eindfeest! De RAGweek is voorbij, voor nu… de aankomende weken vinden nog o.a. de veilingen van de lidverenigingen van CSN plaats en de Sigma Dropping.

RAGweek dinsdag

In de middagpauze van dinsdag vond de jaarlijks terugkerende Letteren ganglunch plaats, waar alle letteren verenigingen samen kwamen om heerlijke hapjes te verkopen! Hier zijn we met het hele bestuur langs geweest en hebben bij zoveel mogelijk verenigingen iets te eten gekocht. Vervolgens gingen we naar de Mundus kamer, hier vond namelijk de Mundus veiling plaats! De hoofditems waren toch wel het kaalscheren van David en het rood verven van het haar van Tycho, wat later op de dag ook daadwerkelijk werd gedaan. Chapeau mannen! ’s Middags hebben we weer heerlijk genoten van het lekkere weer bij de RAGbar, zijn we langsgeweest bij de eindemaandsborrel van FC Sophia en bij het Symposium van Nopfy, en heeft Patrick zijn jeugd herleefd tijdens het NSSR Dodgeball tournament. Laura en Patrick hebben de avond doorgebracht op het FNWI + InTenS gala om broodjes knakworst te verkopen en Sanne, Ikara, Alex en Liese zijn samen op pad gegaan. Zo zijn zij langs geweest bij de spelletjesavond van Maizena, de RAGBOSborrel van BOS, hebben ze een nummer gezongen bij de kaRAGoke van KNUS en GAG, het een en ander gewonnen tijdens Van Lotje Getikt door ismus en Mundus en vervolgens verder gedanst tijdens de International Tuesday van ISN! Het was wederom een geslaagde dag.

Logo - Ragweek Nijmegen

Meld je aan voor de RAGweek nieuwsbrief!

Door je e-mailadres hier in te vullen ga je er mee akkoord dat Stichting RAGweek Nijmegen je e-mails stuurt met updates en nieuws over de RAGweek.

Like Ons op Facebook!

RAGweek 2020